top of page

Delta Sigma Theta Pop-up Shop Group

Public·72 members
Henry Mishin
Henry Mishin

Trenul De Noapte Spre TeroareUpdate 23 septembrie, ora 09.50. Forțele rusești au lansat 10 rachete asupra oraşului ucrainean Zaporojie, în noaptea de joi spre vineri. Potrivit guvernatorului regional Oleksandr Staruh, soldații lui Putin au lovit infrastructura municipală. De asemenea, mai multe explozii au fost raportate în oraşul ucrainean Nikolaev, în timpul unei alerte de raid aerian, scrie Rador. Autorităţile locale au îndemnat populaţia să rămână la adăpost.
Trenul de noapte spre teroareUpdate 28 iulie, ora 14.21. Rușii nu vor reuşi să-i intimideze pe cetăţenii ucraineni prin teroarea atacurilor cu rachete, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei statalităţii ucrainene, sărbătoare marcată pentru prima oară în Ucraina, în plină invazie rusă, în condiţiile în care soldații lui Putin au lansat, la primele ore ale dimineţii, cel puţin 20 de rachete dinspre Belarus asupra regiunilor Cernigov şi Kiev.


Într-un mesaj transmis în noaptea de miercuri spre joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că retragerea trupelor de lângă Kiev reprezintă o consecință a rezistenței ucrainenilor. De asemenea, el susține că armata țării este pregătită să apere la fel de bine și regiunea Donbas, asupra căreia a anunțat Moscova că se va concentra.


În 1991, serviciul Orient-Express de trei săptămâni către București a fost întrerupt. Trenul de noapte este acum limitat la călătoria dintre Paris și Budapesta prin Viena. În mod surprinzător, în 1998, Orient-Express s-a întors la o vagon de dormit (acum românească) care circulă de două ori pe săptămână spre București. Dar înIunie 2001, mașinile către Budapesta și București sunt anulate. Orient-Express este apoi limitat la un tren de noapte EuroNight care face călătoria dus-întors între Paris și Viena.


Primul gen literar care a pus mâna pe Orient-Express este jurnalul de călătorie . În 1883, scriitorul și viitorul academician Edmond About a dat seama despre călătoria inițială a trenului, la care a participat, în De Pontoise à Stamboul . Maurice Dekobra povestește experiența sa din La Madone des sleepings în 1925, iar Paul Theroux povestește călătoria sa din Marea Britanie în Japonia cu trenuri nocturne în Marele Bazar Feroviar (în) în 1975. Scriitorul și viitorul academician Paul Morand , a cărui carieră diplomatică l-a condus să ia Orient-Express, vorbește despre asta de două ori, mai întâi în 1922 într-o nuvelă din colecția Ouvert la nuit , apoi în 1962 în Adieu à l'Orient-Express , o nuvelă din colecția Le Voyage . Valery Larbaud a ales poezia pentru a-și transmite experiența în colecția Poèmes par un riche amateur în 1908.


Update 8 aprilie, ora 11.15. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a plecat, vineri dimineaţă, cu trenul din Polonia spre Ucraina, pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev. Politiciana este însoţită de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell. Vizita celor doi oficiali europeni are loc în timp ce soldații ruși încearcă să spargă apărarea forțelor ucrainene din Donbas. Localnicii sunt rugați să plece din regiunile Lugansk și Donețk.


De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Caspică și a declarat că a lansat, din nou, rachete hipersonice Kinjal, lansate din spațiul aerian al Crimeei.


Update 10 martie, ora 08.59. În noaptea de miercuri spre joi, armata ucraineană a contraatacat trupele ruse lângă Kiev și a aliniat cinci tancuri distruse. Afirmația a fost făcută de consilierul ministrului Afacerilor Interne, Vadim Denisenko la postul Rada TV.


O dimineață albă, vastă, de cleștar. Toată noaptea s-azbuciumat Crivățul, pe străzi, pe la ferestre, pe acoperișuri.Acum totul e încremenit și transparent, ca sub un nesfârșit globde sticlă. Dacă strigi la un capăt al străzii, se aude până la capătulcelălalt, mai departe, poate, spre Dunăre.


Cand in miez de noapte este chemata la descoperirea unui cadavru,si-a dat seama ca este ceva foarte grav.Femeia tanara,brunet-satena,goala si mutilata,torturata ingrozitor,iar pe sanii are scrijelit cate ore a rezistat in calvarul acesta,este ceva de cosmar. In urma cu noua ani cand Eve a luat parte la anchetarea unor cazuri de omor extrem de grave.Orasul a fost terorizat de un criminal care a omorat 4femei in cinsprezece zile.Denumirea primita atunci era de Mirele,deoarece lasa pe degetele victimelor cate un inel de argint. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page